BAE Systems Hägglunds AB

BAE Systems Hägglunds i Örnsköldsvik växer och vi söker därför dig som vill bli ansvarig specialist för elmaskiner inom drivlina, kopplat till våra strategier för nya plattformar för CV90 och BvS10.

Din framtida utmaning

Vi står inför en mycket spännande period inom drivlina där ett teknikskifte är nära förestående. Traditionellt mekaniska lösningar övergår till elektro-mekanik i allt större omfattning. På BAE Systems drivlineavdelning har vi jobbat med framtidens elektrifierade drivlina i över 20 år och vi vill nu stärka vårt team för att möta dessa kommande utmaningar.

Beroende på din bakgrund och var du befinner dig i din karriär idag, är vi öppna för att utforma rollens ansvar och arbetsuppgifter för att matcha din erfarenhetsnivå.

Är du redan erfaren inom utveckling och design av elmaskiner kommer du direkt att få ansvar för den elektromagnetiska designen. I det ingår att definiera termiska laster och kylbehov, samt konstruera kontaktering. I rollen ansvarar du även för att kravställa och styra underleverantörens utveckling.

Har du mindre erfarenhet och behöver tid för att växa in i rollen kommer du inledningsvis att vara kontaktperson till underleverantörer för tillverkning av elmaskiner. Du kommer att konstruera och beräkna lagerinstallationer (kritiska varvtal, lagerlaster, förspänning etc.), samt konstruera kontaktering och förläggning av motorfaser. Du kommer även att arbeta med konstruktion av motorhus inklusive kylning (oljespray, vattenmantlar), beräkning och val av lösning för kylning (inklusive produktionsval inför serielösning). På sikt kommer du att få ansvar för den elektromagnetiska designen.

Du blir en del av avdelningen för Drivlina med ett 15-tal engagerade medarbetare, och rapporterar till chef för Drivlina. Dina interna kontaktytor är mot övriga konstruktionsavsnitt, test & verifiering, inköp, marknad. I rollen ingår också omvärldsbevakning för att hålla dig à jour inom ditt expertisområde.

Den du är

För att direkt kunna axla ansvaret för den elektromagnetiska konstruktionen, tror vi att du är högskole- eller civilingenjör med praktisk erfarenhet av utveckling och konstruktion av elmaskiner. Du har erfarenhet av hållfasthet, elektronik, elektromagnetism, termodynamik. Det är ett plus om du har jobbat med drivlina, men det här är inget krav. Däremot behöver du ha en övergripande förståelse för elhybriddrivlina som helhet.

Alternativt är du en erfaren och skicklig mekaniker med stort elektroniskt intresse, som motiveras av att få jobba med den senaste tekniken och möjligheten att utvecklas i din yrkesroll.

Vi söker dig med stort driv och engagemang för ditt arbete. Du har en kommunikativ personlighet och har lätt för att påverka och övertyga andra. Självklart har du en god analytisk förmåga och arbetar på ett strukturerat och metodiskt sätt.

Då vi jobbar i en internationell miljö behöver du ha goda kunskaper i både svenska och engelska i tal och skrift.

Vad du blir en del av

Hos oss kommer du att ha kul på jobbet och ingen dag kommer att vara den andra lik! Du kommer att få vara med när produkten blir till från idé till dess att den rullar ut till kund. Du kommer att få jobba med framtidens teknik i ett globalt företag där du har stora möjligheter till kompetens & karriärutveckling.

Om du inte kan se filmen, klicka på länken: https://youtu.be/spyM86NLbOk

BAE Systems levererar några av världens mest avancerade, teknikledande lösningar inom försvar, flyg och säkerhet. Vi har 82 500 kvalificerade medarbetare i mer än 40 länder. Genom att vi arbetar tillsammans med kunder och lokala partners, levererar vi produkter och tjänster med militär kapacitet, som skyddar människor och den nationella säkerheten samt säkrar viktig information och infrastruktur.

BAE Systems Hägglunds fokuserar på utveckling, tillverkning, integration och support av ett brett spektrum av militära fordon till kunder över hela världen. Våra främsta produkter är medeltunga stridsfordon (CV90), bepansrade terrängfordon (BvS10), stöd och support samt elhybrida drivsystem för den civila marknaden. Pålitlig, Innovativ och Djärv är ledorden för vår verksamhet.

Läs gärna mer om Örnsköldsvik och Höga Kusten på www.jobbaochlev.se/ - www.inspiration.ornskoldsvik.se -  www.hogakusten.com/sv

Kontaktperson

Har du frågor kring tjänsten, kontakta:

Mats Lundgren, chef Drivlina, 0660-805 21, eller rekryteringskonsult Maria Håkansson, Kompetenslaget, 070-481 60 12.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placeringsort Örnsköldsvik.

Vi arbetar med försvarssekretess, vilket innebär både legala krav samt speciella krav från våra kunder på oss som företag. Alla som anställs ska därför genomgå säkerhetskontroll och drogtest.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Anställningsform Tillsvidare anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Örnsköldsvik
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/111
Facklig företrädare
  • Patrik Wågström, Unionen, 0660-80112
  • Daniel Lundberg, Akademikerföreningen, 0660-80385
  • Juha Körkkö, Ledarna, 0660-80382
Publicerat 2021-07-06
Sista ansökningsdag 2021-08-08

Inapoi la locuri de munca vacante