BAE Systems Hägglunds AB

Drivs du av hållbarhet och långsiktiga strategier? Sök då rollen som sektionschef till vårt ILS avsnitt!

Din roll som sektionschef

Som sektionschef inom ILS har du det övergripande ansvaret för att leda och utveckla ILS avsnittet i enlighet med Företagets och Engineerings vision, mål och strategier. Du ingår i ledningsgruppen för Engineering och leder din egen ledningsgrupp inom respektive avsnitt. En del av dina löpande arbetsuppgifter är att planera och leda verksamheten utifrån verksamhetskrav, operativa risker och uppsatta mål. Du har budgetansvar och ansvarar för att säkerställa ILS leveranser i projekten. Du arbetar aktivt med att utveckla dina underställda chefer och medarbetare utifrån ett coachande ledarskap.

En viktig del av rollen innefattar arbete med strategier, förbättringar, utveckling av metoder för effektiva arbetssätt enligt Engineerings vision -  Lead the way!

Det här är ILS

Akronymen ILS står för integrerat logistikstöd, eller Integrated Logistics Support, och är en process som används främst inom försvarssektorn. Kortfattat går den ut på att underhåll och drift tas i beaktande längs med systemets hela livscykel. Syftet är att skapa system som håller länge och kräver minimalt underhåll och som vid behov är enkla att underhålla, vilket också minskar kostnaderna över hela livscykeln.

Inom ILS är det viktigt att ha ett långsiktigt systemperspektiv som gäller hela vägen från konceptfas till avveckling

Sektionen ILS består av:

ILS Management – ansvarar för projektledning i anbud, leverans- och supportprojekt.

R&M/LSA – ansvarar för tillförlitlighetsanalyser och underhållsberedning.

Training & Training equipment – från analys och planering till genomförande och uppföljning av utbildning samt ansvar för träningsutrustning.

Technical Publications – ansvarar för teknikinformation i text och bild som publiceras både digitalt och i manualer.

Article information & IPC – skapande av artikelinformation, kodifiering, reservdelssamordning och reservdelskatalog.

Den du är

Det är en roll med mycket ansvar och möjligheter för utveckling av såväl chefer, medarbetare som verksamheten. Vi tror att du som söker har en högskoleutbildning med ingenjörsexamen inom relevant område (så som maskinteknik, el/automation, system eller liknande) alternativt motsvarande erfarenhet. Du har tidigare erfarenhet av ledarskap med underställda medarbetare och det är meriterande om du tidigare haft underställda chefer. Det är även meriterande om du har tidigare erfarenhet av budgetansvar och att arbeta med strukturerade förbättringar.

Vi söker:

  • En driven och positiv ledare som kan delegera arbetsuppgifter och har en god förmåga att se saker ur ett helhetsperspektiv.
  • En ledare som ger en tydlig riktning, motiverar och samordnar så att verksamheten håller rätt fokus. Du ser möjligheter till förbättringar, tar initiativ och driver dina processer framåt tillsammans med dina chefer och medarbetare.
  • Dig som har ett stort tekniskt intresse och trivs med att växla mellan operativa frågor och strategiska frågor.
  • Dig som trivs i en arbetsmiljö där du samarbetar med många olika aktörer och ser det som naturligt att knyta nya kontakter och bygga relationer.

Du har en väl utvecklad kommunikationsförmåga både i tal och skrift samt svenska samt engelska. Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vad du blir en del av

Hos oss kommer du att ha kul på jobbet och ingen dag kommer att vara den andra lik! Du kommer att få vara med när produkten blir till från idé, till dess att den rullar ut till kund. Du kommer att få jobba med framtidens teknik i ett globalt företag där du har stora möjligheter till kompetens & karriärutveckling inom företaget.

BAE Systems levererar några av världens mest avancerade, teknikledande lösningar inom försvar, flyg och säkerhet. Vi har 82 500 kvalificerade medarbetare i mer än 40 länder. Genom att vi arbetar tillsammans med kunder och lokala partners, levererar vi produkter och tjänster med militär kapacitet, som skyddar människor och den nationella säkerheten samt säkrar viktig information och infrastruktur.

BAE Systems Hägglunds fokuserar på utveckling, tillverkning, integration och support av ett brett spektrum av militära fordon till kunder över hela världen. Våra främsta produkter är medeltunga stridsfordon (CV90), bepansrade terrängfordon (BvS10), stöd och support samt elhybrid drivsystem för den civila marknaden.

Pålitlig, Innovativ och Djärv är ledorden för vår verksamhet.

Läs gärna mer om Örnsköldsvik och Höga Kusten på www.jobbaochlev.se/ - www.inspiration.ornskoldsvik.se -  www.hogakusten.com/sv

Kontaktperson

Har du frågor, är du varmt välkommen att höra av dig till Lars Pettersson, Engineering Director, tel. 0660 - 80519 eller HR Business partner Jessica Wennerberg, tel. 0660 – 80570.

Urvalsprocessen sker löpande så ansök gärna så snart som möjligt, dock senast den 9 oktober.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placeringsort Örnsköldsvik. Visst distansarbete är möjligt efter överenskommelse.

Vi arbetar med försvarssekretess, vilket innebär både legala krav samt speciella krav från våra kunder på oss som företag. Alla som anställs ska därför genomgå säkerhetskontroll och drogtest.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Örnsköldsvik
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/193
Kontakt
  • Lars Pettersson, Engineering Director, 0660-80519
  • Jessica Wennerberg, HR Business partner, 0660-80570
Facklig företrädare
  • Patrik Wågström, Unionen, 0660-80112
  • Sofie Mäkelä, Akademikerföreningen, 0660-80227
  • Juha Körkkö, Ledarna, 0660-80382
Publicerat 2022-09-19
Sista ansökningsdag 2022-10-09

Inapoi la locuri de munca vacante