BAE Systems Hägglunds AB

Gillar du att jobba i team och knyta goda kontakter? Har du en god förmåga av att förstå och förklara komplexa problem? Vill du arbeta med utveckling och processförbättringar inom underhåll? Välkommen med din ansökan!

Just nu är vi på väg mot en mycket spännande framtid på BAE Systems Hägglunds i Örnsköldsvik. Vi går mot höga produktionsnivåer vilket medför att produktionsuppläggen och företagets behov av stödjande funktioner ses över och förändras. För att fortsatt bidra till hög tillgänglighet och möta våra nya behov så söker vi nu en underhållsingenjör till avdelningen maskinunderhåll. Vi hoppas du vill vara med på vår spännande resa!

Din framtida utmaning

Som underhållsingenjör kommer du vara med och bidra till vår planering, framtagande och implementation av processer, organisation, tekniska hjälpmedel och styrande dokument. Du kommer att arbeta med processförbättringar i stort och smått som hjälper oss att ta nästa steg mot vårt mål att i högre grad digitalisera verksamheten och förbättra tillgängligheten i maskinerna med faktabaserade beslut.

Arbetsuppgifter som kan förekomma:

 • Medverka till fastställande av underhållsstrategin
 • Kravarbeten mot nytt underhållssystem (CMMS)
 • Internutbildningar
 • Medverka vid implementation av nytt underhållssystem (CMMS)
 • Analyser och mätningar samt ge input till förbättringsarbete
 • Ta fram KPI:er
 • Lager, analys/optimering
 • Rotorsaksanalyser
 • Kontakt med våra kunder och leverantörer
 • Upprätta stödjande och styrande dokument till underhållsberedningar

Den du är

Vi söker dig som har dokumenterad erfarenhet av underhållsverksamhet under utveckling samt erfarenhet av implementation och hantering av underhållssystem (CMMS) och Lean production.

För att lyckas i rollen tror vi att du har en eftergymnasial teknisk utbildning med inriktning mot underhåll/produktion alternativt har du erhållit motsvarande kunskap på annat sätt. Du bör också ha goda kunskaper i svenska i tal och skrift.

Önskvärt är goda kunskaper inom Officepaketet, affärssystem (SAP eller motsvarande), engelska i tal och skrift samt B-körkort.

Då vi jobbar som ett lag så är det viktigt att du är en person som tycker om att arbeta tillsammans och har förmåga att knyta kontakter och bilda team. Du har även en förmåga att förstå och förklara komplexa problem på ett pedagogiskt sätt.

Vad du blir en del av

Hos oss kommer du att ha kul på jobbet! Du kommer att vara del i en grupp med erfarna underhållstekniker med en härlig laganda. Ditt jobb kommer att vara varierande med stort eget ansvar och ett kreativt innehåll. Du kommer att få jobba med framtidens teknik i ett globalt företag där du har stora möjligheter till kompetensutveckling.

Om du inte kan se filmen, klicka på länken: https://youtu.be/sbvv-Jm2PhI

BAE Systems levererar några av världens mest avancerade, teknikledande lösningar inom försvar, flyg och säkerhet. Vi har 82 500 kvalificerade medarbetare i mer än 40 länder. Genom att vi arbetar tillsammans med kunder och lokala partners, levererar vi produkter och tjänster med militär kapacitet, som skyddar människor och den nationella säkerheten samt säkrar viktig information och infrastruktur.

BAE Systems Hägglunds fokuserar på utveckling, tillverkning, integration och support av ett brett spektrum av militära fordon till kunder över hela världen. Våra främsta produkter är medeltunga stridsfordon (CV90), bepansrade terrängfordon (BvS10), stöd och support samt elhybrida drivsystem för den civila marknaden. Pålitlig, Innovativ och Djärv är ledorden för vår verksamhet.

Läs gärna mer om Örnsköldsvik och Höga Kusten på

www.jobbaochlev.se/

www.inspiration.ornskoldsvik.se

www.hogakusten.com/sv

Kontaktperson

Har du frågor är du varmt välkommen att höra av dig till Björn Berglund, chef maskinunderhåll 0660 - 808 13 eller Lisa Fagerström, rekryteringskonsult 076 – 824 17 89.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placeringsort Örnsköldsvik.

Vi arbetar med försvarssekretess, vilket innebär både legala krav samt speciella krav från våra kunder på oss som företag. Alla som anställs ska därför genomgå säkerhetskontroll och drogtest.

Urvalsprocessen sker löpande så ansök gärna så snart som möjligt, dock senast 31 maj.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Örnsköldsvik
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/131
Kontakt
 • Björn Berglund, chef maskinunderhåll, 0660-80813
 • Lisa Fagerström, rekryteringskonsult, 076-8241789
Facklig företrädare
 • Ulf Strandberg, IF Metall, 0660-80163
Publicerat 2023-04-21
Sista ansökningsdag 2023-05-31

Tillbaka till lediga jobb