BAE Systems Bofors AB

BAE Systems Bofors är ett företag som arbetar med att säkra försvarsförmågan i Sverige och i partnerstater världen över. Detta gör vi genom att utveckla, producera och sälja världens mest avancerade försvarsmateriel. Företaget ingår i en världsledande, internationell och högteknologisk koncern med cirka 100.000 anställda.

Vi befinner oss i en spännande fas och letar nu efter en Projektkoordinator där du kommer att ha en central roll i att säkerställa att våra projekt genomförs effektivt och i tid.

Vi söker dig som är en strukturerad och administrativ stjärna som är trygg med att leda och koordinera arbetsuppgifter i leveransprojekt för våra tekniskt komplexa produkter. Stämmer detta in på dig? Välkommen med din ansökan!

Om företaget

BAE Systems är ett världsledande, internationellt och högteknologiskt företag som utvecklar framtidens försvarssystem. Koncernen har idag fler än 90 000 anställda och inom BAE Systems Bofors AB i Karlskoga arbetar cirka 470 medarbetare.

BAE Systems Bofors AB tillverkar artilleripjäser, marina pjäser, intelligent ammunition, fjärrstyrda vapensystem samt tillhandahåller teknologier och anpassat underhållsstöd. Företaget har genom åren etablerat ett starkt samarbete med underleverantörer i området, men är även en nationell resurs med unik spetskompetens vad gäller pjässystem inklusive avancerad ammunition.

Om tjänsten
Hos oss får du arbeta inom ett internationellt företag med närhet till både kund och produkt. Du kommer att finna ett fritt, omväxlande och stimulerande arbete med många utmaningar i din vardag där du spelar en viktig roll för att uppnå de höga krav som ställs i våra projekt och på våra produkter.

Tjänsten är organisatoriskt placerad på företagets utvecklingsavdelning som består av ca 200 medarbetare. Inom sektionen för landsystem, som består av ett 30-tal kollegor, finns olika kompetenser så som delprojektledare, konfigurationsledare, systemingenjörer och ILS-ingenjörer.

Med ökat intresse för våra produkter finns nu behov av att rekrytera fler personer som kan bidra till att leverera våra högteknologiska produkter till våra kunder.

Tjänsten är ny på företaget vilket innebär att du har möjlighet att forma denna viktiga roll.

Arbetsbeskrivning
I denna tjänst kommer du arbeta med att koordinera projektarbetet och vara en viktig kontaktyta mellan projekt och resurshållare.

Du kommer att följa upp aktiviteter, planer och resurser för att säkerställa att våra projekt genomförs effektivt och i tid. Du tar fram och uppdaterar projektplaner samt följer upp och ställer krav på resurshållare och projektledare samt stötta vid kalkylarbete.  Du kommer också vara sammanhållande för resursforum där projektledare och linjechefer delta.

I denna befattning kommer du arbeta nära projektledare och stötta dem med olika ärenden inom projektet, t.ex. dokumenthantering, mötesanteckningar samt uppföljning av lagda inköp och inleveranser.


Profilbeskrivning
För att vara framgångsrik i rollen som projektkoordinator behöver du ha en mycket god förmåga att planera och organisera projektaktiviteter.

Det är meriterande med en högskoleexamen inom teknik eller liknande, men är inget krav för denna befattning. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att leda eller koordinera projekt av teknisk karaktär från liknade verksamhet.
Det är också meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med budget, kalkyler och resursallokering i projekt.

Som person ser vi att du har lätt för att kommunicera med andra människor och har förmåga att bygga relationer. Du behöver vara strukturerad som person och ha en mycket god administrativ förmåga.

Du trivs både med att arbeta självständigt och som en del av ett team.  Du har mycket god kunskap inom Excel och grundläggande kunskap i MS Project och övriga Officepaketet. Meriterande med erfarenhet av att arbeta med PLM-verktyg. Då företaget ingår i en internationell koncern behöver du ha goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift.

BAE Systems lägger stor vikt vid personliga egenskaper i denna rekrytering.

BAE Systems erbjuder
Hos oss får du chansen att arbeta i ett globalt företag inom försvarsindustrin där vi hela tiden utmanar oss själva med ett mål i sikte – att vara bäst i världen. BAE Systems är en del av en stor koncern vilket kan skapa möjligheter till internationella erfarenheter under din anställning. Som anställd erbjuds du program för personlig utveckling och löpande utbildning om du har en vilja att växa både på ett personligt och på ett kompetensmässigt plan. För att du ska komma in i rollen tilldelas du från första dagen en mentor som du får stöttning av samt kan bolla utmaningar och idéer med.

Vi vill att du ska trivas både på och utanför jobbet, därför satsar vi på områden som bidrar till att du kan hitta en god balans i livet, exempelvis genom generösa flextider.
Du kommer att ha möjligheten att vara med på våra trevliga aktiviteter som företaget ordnar genom våra duktiga och engagerade hälsoinspiratörer, du kan även göra ett besök i vårt nybyggda gym. Vår familjära känsla som vi har hos oss bidrar till en hög trivsel som också skapar mervärde för dig och din familj. 

Information och ansökan
BAE Systems Bofors eftersträvar en jämnare könsfördelning och ser därför gärna kvinnliga sökande. Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess som kräver svenskt medborgarskap och säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Vi undanber oss vänligt men bestämt kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i dessa rekryteringar.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Anna Svanholm, Sektionschef, 0586-733 71

Fackliga kontaktpersoner:
Marcus Eliasson, Akademikerföreningen, 0586-733 655
Mikael Andersson, Unionen, 0586-733109

Varmt välkommen med din ansökan!

Du skickar den i form av CV och personligt brev senast 2023-06-02, men ansök snarast då urval kan påbörjas innan ansökningstidens utgång.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Karlskoga
Län Örebro län
Land Sverige
Referensnummer 2023/141
Publicerat 2023-05-09
Sista ansökningsdag 2023-06-02

Tillbaka till lediga jobb