BAE Systems Hägglunds AB

Vill du vara en del av ett team som jobbar med kvalificerat inköp i en högteknologisk miljö? Har du dessutom ett starkt kommersiellt driv, då är du rätt person för oss! 

Din framtida utmaning

Vi är idag 11 drivna och engagerade medarbetare som arbetar med kategoriinköp och inköpskvalitet. Nu behöver vi förstärka gruppen med ytterligare en kollega och söker dig som vill arbeta som kategoriansvarig inköpare. 

Din roll som Category Manager inom mekanik och hydraulik innefattar bland annat:

 • Projektleda och ansvara för din kategori
 • Omvärldsanalyser
 • Leda risk management
 • Anbudsarbete och kontraktsarbete
 • Strategiarbete för kategoriutveckling och resursplanering/behov
 • Driva och stötta teamet i strategins riktning
 • Leverantörsutveckling och marknadsföra innovationer
 • Stötta industrisamverkan i tidiga faser
 • Säkerställa att leverantörsbasen inom kategorin är tillräcklig

Hos oss kommer du att ha ett nära samarbete med olika avdelningar som kvalitet, konstruktion, juridik, industrisamverkan och operativt inköp. Du kommer att leda tvärfunktionella team för att vidhålla och utveckla kategorin i strategins riktning. Rollen kommer även innebära samverkan med andra Category Managers inom BAE-koncernen. Resor förekommer ca 6-10 ggr/år och främst i samband med mässor som BAE Hägglunds deltar på.

Den du är

Vi söker dig med flera års erfarenhet från en kvalificerad roll med kommersiell inriktning. Kanske arbetar du idag inom inköp, projektledning, försäljning, logistik, teknik, ekonomi eller i en ledande befattning. Det är önskvärt att du har en akademisk utbildning inom industriell ekonomi, maskinteknik eller liknande ingenjörsutbildning men efterfrågad kompetensnivå kan också ha uppnåtts genom arbetslivserfarenhet. Eftersom vi har en mycket internationell prägel på kunder och leverantörer behöver du ha goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och i skrift. Meriterande är erfarenhet från tillverkande industri och då främst inom mekanik/hydraulik, men vi är öppna för att du kan ha annan bakgrund.

Som person behöver du vara skicklig på att skapa relationer och bygga nätverk. Du har ett starkt eget driv, är målinriktad med förmåga att leda och följa upp både ditt eget och andras arbete på ett strukturerat och noggrant sätt. Du har ett långsiktigt strategiskt förhållningssätt och starkt kommersiellt intresse. Du kommunicerar faktabaserat och får därigenom med dig företagets olika intressenter i den riktning som är mest kommersiellt fördelaktig för hela Hägglunds.

Vad du blir en del av

Du kommer att bli en del av ett starkt och engagerat team som har i uppgift att säkerställa att företagets leverantörsbas tas tillvara för att skapa värde för våra kunder. Du får anställning i ett globalt företag inom försvarsindustrin där man hela tiden utmanar sig själva med ett mål i sikte – att vara bäst i världen! Och inte minst så kommer du få jobba i ett starkt och positivt team! 

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placeringsort Örnsköldsvik.

Om du inte kan se filmen, klicka på länken: https://youtu.be/sbvv-Jm2PhI

BAE Systems levererar några av världens mest avancerade, teknikledande lösningar inom försvar, flyg och säkerhet. Vi har 82 500 kvalificerade medarbetare i mer än 40 länder. Genom att vi arbetar tillsammans med kunder och lokala partners, levererar vi produkter och tjänster med militär kapacitet, som skyddar människor och den nationella säkerheten samt säkrar viktig information och infrastruktur.

BAE Systems Hägglunds fokuserar på utveckling, tillverkning, integration och support av ett brett spektrum av militära fordon till kunder över hela världen. Våra främsta produkter är medeltunga stridsfordon (CV90), bepansrade terrängfordon (BvS10), stöd och support samt elhybrida drivsystem för den civila marknaden. Pålitlig, Innovativ och Djärv är ledorden för vår verksamhet.

Läs gärna mer om Örnsköldsvik och Höga Kusten på www.jobbaochlev.se/ - www.inspiration.ornskoldsvik.se -  www.hogakusten.com/sv

Kontaktperson

Har du frågor är du välkommen att höra av dig till Staffan Näsholm, rekryterande chef, 0660-802 86 eller rekryteringskonsult Malin Lindström, 0760 24 70 32.

Sista ansökningsdag är 2023-06-09 men vänta inte med din ansökan då urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen. 

Vi arbetar med försvarssekretess, vilket innebär både legala krav samt speciella krav från våra kunder på oss som företag. Alla som anställs ska därför genomgå säkerhetskontroll och drogtest.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Örnsköldsvik
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/149
Kontakt
 • Malin Lindström, 0760247032
 • Staffan Näsholm, 0660-80286
Facklig företrädare
 • Patrik Wågström, Unionen, 0660-80112
 • Sofie Mäkelä, Akademikerföreningen, 0660-80227
 • Juha Körkkö, Ledarna, 0660-80382
Publicerat 2023-05-16
Sista ansökningsdag 2023-06-09

Inapoi la locuri de munca vacante