BAE Systems Bofors AB

BAE Systems är en världsledande internationell högteknologisk koncern som utvecklar framtidens försvarssystem. Koncernen har fler än 84500 anställda och representeras i Sverige av affärsenheterna Weapon Systems och Vehicles med verksamhet i Karlskoga, Örnsköldsvik, Stockholm och Linköping.

Ballistikgruppen fortsätter att växa och för dig med intresse för tekniska beräkningar erbjuder vi en omväxlande vardag där teoretiska simuleringar möter praktiska fältprover. Hos oss får du stor möjlighet att vidareutveckla dina förmågor inom både innerballistik och närliggande kompetensområden.

Om företaget
BAE Systems är ett världsledande, internationellt och högteknologiskt företag som utvecklar framtidens försvarssystem. Koncernen har idag fler än 90 000 anställda och inom BAE Systems Bofors i Karlskoga arbetar cirka 470 medarbetare.

BAE Systems Bofors AB tillverkar artilleripjäser, marina pjäser, intelligent ammunition, fjärrstyrda vapensystem samt tillhandahåller teknologier och anpassat underhållsstöd. Företaget har genom åren etablerat ett starkt samarbete med underleverantörer i området, men är även en nationell resurs med unik spetskompetens vad gäller pjässystem inklusive avancerad ammunition.

Om tjänsten
Nu förstärker vi med fler kollegor till sektionen Teknisk Beräkning som är en av tio sektioner inom vår Utvecklingsavdelning. Teknisk beräkning består av 19 analysingenjörer inom områdena ballistik, strukturmekanik och sensor-/reglerteknik. Vi är ett teknikintresserat team som bistår verksamheten med avancerade tekniska beräkningar och analyser. Men förvänta dig inte en stillasittande vardag framför datorn – här kommer du nämligen få samarbeta med andra interna teknikdiscipliner, underleverantörer och samarbetspartners liksom möjlighet att utvärdera din teoretiska beräkning på vårt skjutfält i olika konstruktions-/fältprov.

Inom sektionen kommer du träffa kollegor som är i början av karriären, även experter med lång erfarenhet och djup teknisk kompetens. Här finns möjlighet att individanpassa arbetsuppgifternas komplexitet för att matcha din nivå och vi välkomnar därför ansökan ifrån dig med såväl kortare som längre erfarenhet.

Placeringsort: Karlskoga eller Karlstad

Arbetsbeskrivning
Vi vet att vår teknik inte alltid är helt lätt att förstå om man inte kommer ifrån branschen, så vad är egentligen innerballistik? Innerballistik omfattar allt det som sker rent tekniskt, i eldröret, i samband med att ammunition avfyras och projektilen rör sig genom eldröret. Det är ett brett område som till exempel innefattar:

  • Prestandaoptimering för projektilens utgångshastighet och tryck som verkar på projektil/eldrör.
  • Dimensionering och design av drivladdningar.
  • Fastställande av utskjutningslaster.
  • Flödes- och värmeanalyser.
  • Rekylförlopp.
  • Ljudtryck.

Arbetsuppgifterna är varierande och du kommer att kombinera teoretiskt arbete med praktiska prov. Vi jobbar i tvärfunktionella team vilket innebär att du ofta deltar i flera projekt samtidigt där du ansvarar för att ta fram beslutsgrundande underlag rörande våra befintliga och framtida produkters prestanda, funktion och säkerhet sett ur ett innerballistiskt perspektiv.

Befattningen riktar in sig på både ammunitions- och pjäsprojekt, där marin- och landbaserade system ingår. Några exempel är det världsledande artillerisystemet ARCHER, Stridsfordon 90 samt intelligent ammunition inom både mellan- och grovkaliber.

Vi nyttjar både kommersiella och egenutvecklade programvaror för våra simuleringar och satsar på kontinuerlig kompetensutveckling. Interna och externa utbildningar samt internationella konferenser och workshops är därför något du kan förvänta dig.

Kvalifikationer
Till tjänsten som beräkningsingenjör söker vi dig som har en civilingenjörsexamen inom teknisk fysik, maskinteknik eller har utbildning/erfarenhet som bedöms vara likvärdig eller högre. Med fördel har du några års arbetslivserfarenhet, men det är inget krav.

Vi vill att du har goda kunskaper i svenska såväl som koncernspråket engelska, i både tal och skrift, då detta används dagligen på arbetsplatsen.

Som person är du engagerad och har förmågan att driva ditt arbete framåt. Interaktion och arbete med andra kollegor sker dagligen varför vi värderar kommunikativ förmåga samt intresse för samarbete. Vi förväntar oss att du är beredd på att växla mellan flera olika arbetsuppgifter och uppdrag.

BAE Systems erbjuder
BAE Systems Bofors är en del av en stor koncern vilket kan skapa möjligheter till internationella erfarenheter under din anställning. Som anställd erbjuds du program för personlig utveckling och löpande utbildning om du har ambitioner att växa både på ett personligt och på ett kompetensmässigt plan. För att du ska komma in i rollen tilldelas du från första dagen en mentor som du får stöttning av samt kan bolla utmaningar och idéer med.

Vi vill att du ska trivas både på och utanför jobbet, därför satsar vi på områden som bidrar till att du kan hitta en god balans i livet, exempelvis genom generösa flextider. Du kommer att ha möjligheten att vara med på våra trevliga aktiviteter som företaget ordnar genom våra duktiga och engagerade hälsoinspiratörer, du kan även göra ett besök i vårt nybyggda gym i Karlskoga. Vår familjära känsla som vi har hos oss bidrar till en hög trivsel som också skapar mervärde för dig och din familj. 

Övrigt
Tjänsten innebär arbete som kan omfattas av försvarssekretess varför vi ställer krav på svenskt medborgarskap och säkerhetsprövning godkänd av myndighet. Urval sker löpande, så vänta inte med att ansöka. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper i den här rekryteringen.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Eva Hyvärinen, Sektionschef Teknisk beräkning, 0586-733 216 eller Sara Hedman, HR, 0586-733 102.

Fackliga kontaktpersoner:
Marcus Eliasson, Akademikerföreningen, 0586–733 655.
Mikael Andersson, Unionen, 0586-733 109

Varmt välkommen med din ansökan! Du skickar den i form av CV och personligt brev senast 2023-06-30, men ansök snarast då urval kan påbörjas innan ansökningstidens utgång.Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Heltid
Ort Karlskoga
Län Örebro län
Land Sverige
Referensnummer 2023/164
Publicerat 2023-05-23
Sista ansökningsdag 2023-06-30

Inapoi la locuri de munca vacante