BAE Systems Hägglunds AB

Är du redo att ta nästa steg i karriären och vill arbeta med spännande och komplexa produkter? Vi växer med många nya ordrar och förstärker vårt team med engagerade ingenjörer med teknisk bredd och ett holistiskt perspektiv.

Ta chansen att bli vår nya kollega!

Din framtida utmaning

Som systemarkitekt kommer du att arbeta med att analysera och realisera systemkrav och definiera hur fordonssystemet ska utformas med hjälp av systemanalyser, systemdefinition och systemkonstruktion. Rollen som systemarkitekt innebär att man tar ägandeskap för komplett arkitektur inom elektronik, mjukvara och IT-säkerhet och dokumenterar denna i en systemmodell. Du deltar aktivt i forsknings- och utvecklingsstudier och säkerställer plattformens relevans långsiktigt.

Som systemarkitekt kommer du att vara en nyckelperson i utvecklingen av våra fordonssystem. Du koordinerar hantering av komplexa tekniska frågor och leder arkitekturarbetet genom hela projektet i nära samarbete med systemingenjörer och specialister.

Du arbetar för att säkerställa:

  • Visualisering av systemlösning/systemarkitektur i systemmodell
  • Ansvar för kravnedbrytning och tolkning avseende mjukvaru-, elektronik- & informationssäkerhetskrav samt kravställning av andra funktioner för komplett systemlösning.
  • Genomförande av analyser i tidiga projektfaser och dokumentering av dessa.
  • Att funktionaliteten är realiserbar samt att designen är ändamålsenlig
  • Att utvecklad lösning uppfyller både kunds krav och interna krav.

Andra uppgifter för en systemarkitekt innefattar att:

  •  Stödja anbudsgrupp gällande utvärdering av leverantörsanbud
  •  Stödja leverantören med att svara på frågor och diskutera säkerhetslösningar.

Den du är

Vi tror att du är civilingenjör inom tex mekatronik, automation eller informationsteknik eller har annan för rollen relevant utbildningsbakgrund. Du har minst 5 års erfarenhet inom de kompetensområden som definierar denna roll.

Det är meriterande om du har erfarenhet inom Requirements Engineering samt kunskap i Systems Engineering inom Mjukvara/elektronik/IT.

Som person är du en driven person med förmågan att se helheten i design och arkitekturfrågor. Du förstår hur ett system är uppbyggt och bygger dina analyser på fakta och data. Du är analytisk och förstår hur ändringar på underliggande system har påverkan på andra system och andra för produkten viktiga attribut.

Du har god presentations- och dokumentationsförmåga i tal och i skrift, både på svenska och på engelska.

Vad du blir en del av

Hos oss kommer du att ha kul på jobbet och ingen dag kommer att vara den andra lik! Du kommer att få vara med när produkten blir till från idé till dess att den rullar ut till kund. Du kommer att få jobba med framtidens teknik i ett globalt företag där du har stora möjligheter till kompetens & karriärutveckling. Här får du möjlighet att vara med och driva utvecklingen av våra fordons förmågor och processen för detta.

BAE Systems levererar några av världens mest avancerade, teknikledande lösningar inom försvar, flyg och säkerhet. Vi har 82 500 kvalificerade medarbetare i mer än 40 länder. Genom att vi arbetar tillsammans med kunder och lokala partners, levererar vi produkter och tjänster med militär kapacitet, som skyddar människor och den nationella säkerheten samt säkrar viktig information och infrastruktur.

BAE Systems Hägglunds fokuserar på utveckling, tillverkning, integration och support av ett brett spektrum av militära fordon till kunder över hela världen. Våra främsta produkter är medeltunga stridsfordon (CV90), bepansrade terrängfordon (BvS10), stöd och support samt elhybrida drivsystem för den civila marknaden. Pålitlig, Innovativ och Djärv är ledorden för vår verksamhet.

Läs gärna mer om Örnsköldsvik och Höga Kusten på www.jobbaochlev.se/ - www.inspiration.ornskoldsvik.se -  www.hogakusten.com/sv

Kontaktperson

Har du frågor kring tjänsten, kontakta:

Camilla Söderbäck, enhetschef Arkitektur och Design, 0660-809 66, eller rekryteringskonsult Maria Håkansson, AxÖ Consulting, 070-481 60 12.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placeringsort Örnsköldsvik och möjlighet till delvis distansarbete.

Vi arbetar med försvarssekretess, vilket innebär både legala krav samt speciella krav från våra kunder på oss som företag. Alla som anställs ska därför genomgå säkerhetskontroll och drogtest.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Örnsköldsvik
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/170
Facklig företrädare
  • Patrik Wågström, Unionen, 0660-80112
  • Sofie Mäkelä, Akademikerföreningen, 0660-80227
  • Juha Körkkö, Ledarna, 0660-80382
Publicerat 2023-05-25
Sista ansökningsdag 2023-06-18

Inapoi la locuri de munca vacante