BAE Systems Hägglunds AB

BAE Systems Hägglunds i Örnsköldsvik befinner sig i en expansiv fas. För att möta den stora efterfrågan behöver vi bli fler medarbetare inom indirekt inköp.

Vill du vara med och driva vårt inköp inom indirekt inköp? Skicka då in din ansökan redan idag och bli en del av vårt team!

Vi erbjuder flexibla arbetsformer utifrån verksamhetens förutsättningar och det finns möjlighet att kombinera arbete från vårt kontor och hemmet. Hos oss kommer du tillsammans med trevliga kollegor utvecklas och få nya erfarenheter, samtidigt som du blir en viktig del av svensk och internationell försvarsförmåga.

Välkommen till en framtid fylld av möjligheter!

 

Din framtida utmaning

Till indirekt inköp räknas kategorierna: fastighet, transporter, resor, patent, maskininvesteringar, kemikalier, förbrukningsmaterial, förnödenheter, säkerhet, konsulter och IT. På avdelningen är vi idag 9 drivna och engagerade medarbetare och söker en ny kollega som vill jobba som strategisk inköpare inom indirekt inköp.

I rollen kommer du att stötta den kollega som har huvudansvaret för att successivt växa in i rollen med större ansvar. Är du redan idag erfaren inom området kommer du att erbjudas större eget ansvar direkt. Vårt arbete sker framför allt i projektform, där vi leder tvärfunktionella team i projekt-/kontraktsarbetet.

Tyngden i tjänsten kommer att ligga på att lägga inköpsordrar, hantera fakturor och licensförlängningar. Beroende på din erfarenhet kommer du att ha mindre eller större eget leverantörsansvar, vilket också innefattar att utvärdera och utveckla leverantörer. Du skriver offertförfrågningar, utvärderar offerter, gör riskbedömningar, samt stöttar/leder arbetet med att skriva kontrakt och paketera avtal. Andra arbetsuppgifter är att ta fram upphandlingsstrategier och genomföra dessa, samt arbete med målkostnadsstyrning.

 

Den du är

Detta är en möjlighet för dig som har ett intresse för att utvecklas inom strategiskt inköp. Har du tidigare praktisk erfarenhet av inköp ser vi det som meriterande. Till den här rollen är vi intresserade både av dig med relevant praktisk erfarenhet och dig som är nyutexaminerad på högskole-/universitetsnivå inom exempelvis ekonomi, juridik, teknik eller yrkeshögskola inom inköp eller motsvarande. Meriterande är erfarenhet från roll med kommersiell inriktning, kontraktsarbete, förhandling och projektledning.

Eftersom vi har en mycket internationell prägel på kunder och leverantörer behöver du ha goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och i skrift.

Arbetet ställer krav på att du är strukturerad och noggrann i ditt arbete samt att du har en god analytisk förmåga. Du arbetar mot uppsatta mål och tidplaner, är initiativrik, driven och resultatinriktad. Du trivs med att arbeta i team och har en fallenhet för att skapa relationer och bygga och underhålla ditt nätverk. Vi söker dig som har förmåga att leda, planera och följa upp både ditt eget och andras arbete.

 

Vad du blir en del av

Hos oss kommer du att ha kul på jobbet och ingen dag kommer att vara den andra lik! Du kommer att få vara med när produkten blir till från idé till dess att den rullar ut till kund. Du kommer att få jobba med framtidens teknik i ett globalt företag där du har stora möjligheter till kompetens & karriärutveckling.

Om du inte kan se filmen, klicka på länken: https://youtu.be/sbvv-Jm2PhI

BAE Systems levererar några av världens mest avancerade, teknikledande lösningar inom försvar, flyg och säkerhet. Vi har 82 500 kvalificerade medarbetare i mer än 40 länder. Genom att vi arbetar tillsammans med kunder och lokala partners, levererar vi produkter och tjänster med militär kapacitet, som skyddar människor och den nationella säkerheten samt säkrar viktig information och infrastruktur.

BAE Systems Hägglunds fokuserar på utveckling, tillverkning, integration och support av ett brett spektrum av militära fordon till kunder över hela världen. Våra främsta produkter är medeltunga stridsfordon (CV90), bepansrade terrängfordon (BvS10), stöd och support samt elhybrida drivsystem för den civila marknaden. Pålitlig, Innovativ och Djärv är ledorden för vår verksamhet.

Läs gärna mer om Örnsköldsvik och Höga Kusten på www.jobbaochlev.se/ - www.inspiration.ornskoldsvik.se -  www.hogakusten.com/sv

 

Kontaktperson

Har du frågor kring tjänsten, kontakta chef indirekt inköp, Daniel Söderlind, 0660 – 808 19, eller rekryteringskonsult Maria Josefsson, AxÖ Consulting,  070 – 842 23 35.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placeringsort Örnsköldsvik.

Vi arbetar med försvarssekretess, vilket innebär både legala krav samt speciella krav från våra kunder på oss som företag. Alla som anställs ska därför genomgå säkerhetskontroll och drogtest.

Sista ansökningsdag är den 21 november men vi vill gärna ha din ansökan så snart som möjligt då vi jobbar med löpande urval.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Örnsköldsvik
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/316
Facklig företrädare
  • Patrik Wågström, Unionen, 0660-80112
  • Sofie Mäkelä, Akademikerföreningen, 0660-80227
  • Juha Körkkö, Ledarna, 0660-80382
Publicerat 2023-11-01
Sista ansökningsdag 2023-11-21

Tillbaka till lediga jobb