BAE Systems Sverige

Koncernen BAE Systems levererar några av världens mest avancerade, teknikledande lösningar inom försvar, flyg och säkerhet. Vi har 82 500 kvalificerade medarbetare i mer än 40 länder. BAE Systems i Sverige består av Bofors AB i Karlskoga och Hägglunds AB i Örnsköldsvik och sysselsätter omkring 1400 medarbetare och företagets fokus är utveckling, tillverkning, integration och support av ett brett spektrum av militära fordon, högeffektiva pjässystem och intelligent ammunition till kunder över hela världen. Hägglunds främsta produkter är medeltunga stridsfordon (CV90), bandvagnar (BvS10), stöd och support samt elhybrida drivsystem för den civila marknaden. Bofors främsta huvudsakliga produkter som tillverkas är artilleripjäser, marina pjäser och intelligent ammunition. Företaget tillhandahåller även teknologier och anpassat underhållsstöd. Genom att vi arbetar tillsammans med kunder och partners på den lokala marknaden, levererar vi produkter och tjänster med militär kapacitet, som skyddar människor och den nationella säkerheten samt säkrar viktig information och infrastruktur. Pålitlig, Innovativ och Djärv är ledorden för vår verksamhet.

För mer information besök www.baesystems.com

Arbetsbeskrivning

Till avdelningen Information Management and Technology (IM&T) söker vi nu en applikationsspecialist inom PLM/projektledning som brinner för att leverera effektiva lösningar där kvalitet, ständiga förbättringar och verksamhetssupport är en självklarhet. Våra IT-mässiga nyckelplattformar för framtiden är SAP S/4 HANA och ARAS Innovator.

Avdelningen är en Shared Service där vi tillhandahåller IT och kringliggande tjänster för BAE Systems affärsenheter i Sverige. Bland annat ansvarar avdelningen för integrationer mellan system, samt för ett större antal anpassade applikationer, varav vissa är verksamhetskritiska. Dessa applikationer måste förvaltas och vidareutvecklas. IM&T leder förvaltningen och utvecklar också integrationer mellan applikationerna.

I rollen som applikationsspecialist PLM stöttar du verksamheten i process och verktyg, där du har ansvar att jobba med specifikationer för underleverantörer och leda dessa. Du kommer även vara applikationsansvarig för ett antal konstruktions-/produktionsnära applikationer. En stor del av tjänsten innebär support och vidareutveckling av PLM systemet samt driva på ständiga förbättringar och verksamhetssupport.

I rollen som projektledare ansvarar du för genomdrivandet av olika typer av projekt inom IM&T, både interna tekniskt drivna projekt men även verksamhetsförbättringsprojekt där informationssystemen är en del av förbättringen. Du kommer då att ansvara för budget och framdrift av projekten.

Dina ansvarsområden är bland annat:

 • Förvalta och ge support för ARAS PLM, samt ett antal konstruktions-/produktionsnära applikationer
 • Jobba med och följa upp våra leverantörer
 • Identifiera förbättringar i applikation och process
 • Kommunicera planerade ändringar till relevanta målgrupper
 • Jobba tillsammans med övriga projektledare och applikationsförvaltare inom IM&T
 • Tillse att det är datakvalité i våra CM-system
 • Projektledning

Avdelningen består av 16 medarbetare samt ett stort antal konsulter och du rapporterar till Chef för Informationssystem. Tjänsten är en tillsvidareanställning. Placeringsort är Karlskoga.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har flera års erfarenhet inom konstruktions-/produktionsnära processer med djup kunskap inom PLM samt erfarenhet av verksamhetsförbättringsprojekt och projektledning och har akademisk examen som Systemvetare, Högskole- eller Civilingenjör eller liknande.

Du har goda kunskaper i eller god kännedom om:

 • PLM (Aras) eller liknande system.
 • Förståelse för konstruktions- och produktionsprocesser inom tillverkande industri.
 • Erfarenhet från CAD-verktyg såsom SolidEdge eller Catia
 • Kunskap om SAP är meriterande.
 • Meriterande om du har specifik kunskap och erfarenhet av BAE Systems konstruktionsnära och produktionsnära applikationer och processer.
 • Projektledning

Du behöver också behärska svenska och engelska i tal och i skrift.

Som person har du ett starkt eget driv och tar gärna stort ansvar. Du har god samarbets- och kommunikationsförmåga och en utpräglad känsla för leverans och målfokusering. Du tycker det är viktigt att leverera kvalitet och du jobbar gärna både ensam i projekt såväl som en del i ett större team. Att dela med sig av kunskap och ha en positiv grundsyn inför problem är en självklarhet för dig.

Vad kan vi erbjuda dig?

Hos oss kommer du att ha kul på jobbet och ingen dag kommer att vara den andra lik. Du kommer att få jobba i en internationell miljö med många kontaktytor internt och externt.

Tjänsten är tillsvidareanställning och placeringsort är Karlskoga. Vi är ett företag som arbetar med försvarssekretess. En anställning kommer därför att kräva en godkänd säkerhetskontroll samt godkänt drogtest.

Kontaktperson

Har du frågor, är du varmt välkommen att höra av dig till rekryterande Chef Kalle Hagström 070-314 09 30 eller Anette A Löf HR Businesspartner 0660-80478.

Välkommen med din ansökan!

Vi arbetar med löpande urval vid denna rekrytering

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlskoga
Län Örebro län
Land Sverige
Referensnummer 2019/69
Kontakt
 • Anette A Löf, 0660-80478
Publicerat 2019-08-20
Sista ansökningsdag 2019-09-30

Tillbaka till lediga jobb