BAE Systems Hägglunds AB

BAE Systems levererar några av världens mest avancerade, teknikledande lösningar inom försvar, flyg och säkerhet. Vi har 82 500 kvalificerade medarbetare i mer än 40 länder. Genom att vi arbetar tillsammans med kunder och lokala partners, levererar vi produkter och tjänster med militär kapacitet, som skyddar människor och den nationella säkerheten samt säkrar viktig information och infrastruktur. BAE Systems Hägglunds fokuserar på utveckling, tillverkning, integration och support av ett brett spektrum av militära fordon till kunder över hela världen. Våra främsta produkter är medeltunga stridsfordon (CV90), bepansrade terrängfordon, stöd och support samt elhybrida drivsystem för den civila marknaden. Pålitlig, Innovativ och Djärv är ledorden för vår verksamhet.

För mer information besök www.baesystems.com och för Örnsköldsvik besök www.inspiration.ornskoldsvik.se

Arbetsbeskrivning

Är du ekonom och vill jobba nära projekt och sköta de ekonomiska bitarna i dem? Vill du växa med rollen och få möjlighet att utveckla kommersiell kompetens? Om svaret är ja, då är detta förmodligen en av de bästa chanserna för dig att utvecklas som controller.

Vårt jobb är att utveckla framtidens fordonssystem. I arbetet med våra mångfacetterade och komplexa projekt är ekonomisk planering och kontroll en viktig del. Till vår Finansavdelning söker vi nu en projektcontroller. Arbetet innebär att du ansvarar för planering, styrning, uppföljning och rapportering av den ekonomiska/finansiella delen av ett eller flera projekt.

Du kommer att:

  • Ingå i projektets ledningsgrupp och där leverera stöd och ställa krav på projektets styrning så att ekonomiska och finansiella mål uppnås
  • Sammanställa projektets ekonomiska/finansiella rapportering och redovisa den inför företagsledningen.
  • Förvalta projektets totala riskregister och säkerställa att riskhanteringsprocessen följs.
  • Delta och driva de ekonomiska delarna i anbudsarbeten.
  • Säkerställa att kalkylinstruktioner och andra regelverk följs vid kalkylering.
  • Delta och vara projektets ansikte utåt i interna och externa finansiella revisioner.

Avdelningen består för närvarande av 8 medarbetare. Tjänsten är tillsvidareanställning och placeringsort är Örnsköldsvik.

Kvalifikationer

Vi söker dig med ekonomexamen på akademisk nivå alternativt någon teknisk utbildning med ekonomisk inriktning, samt med praktisk erfarenhet som controller och/eller projektledning. Du har mycket goda kunskaper i Excel samt talar och skriver engelska obehindrat. Erfarenhet av SAP är meriterande.

Vem är du

För att du ska trivas i rollen behöver du ha helhetssyn och förmåga att se detaljer, samt brinna för att åstadkomma faktabaserade förbättringar. Du är en duktig analytiker som kan tolka, förstå och lösa komplexa frågeställningar, och förmedla slutsatserna av dem till andra. Rollen kräver att du är en god kommunikatör och att du trivs i en varierande projektmiljö där förändring är en del av vardagen.  

Vad kan vi erbjuda dig?

En viktig roll i spännande projekt, där du är med när produkten blir till från idé till dess att den rullar ut till kund. Du kommer att få jobba med framtidens teknik i ett globalt företag där du har stora möjligheter till kompetens & karriärutveckling.

I vackra Örnsköldsvik, centralorten i Höga Kusten, kan vi erbjuda ett aktivt liv vid sidan av jobbet – här kan du njuta av storslagna vandringar och nervkittlande aktiviteter, men också lugna fiskevatten och många andra möjligheter till en aktiv fritid.

I vår rekryteringsfilm får du en inblick i hur det är att arbeta hos BAE Systems Hägglunds.

Vi är ett företag som arbetar med försvarssekretess. Det finns legala krav och krav som våra kunder ställer på oss som företag. Alla som anställs ska genomföra säkerhetskontroll samt drogtest. Alla våra anställda genomgår dessa rutiner.

Kontaktperson

Har du frågor om tjänsten, kontakta rekryterande chef Tomas Toorell på 0660-80058 eller HR Business Partner Anette Andersson–Löf på 0660-80478. Sista ansökningsdag är 6 oktober, men skicka gärna din ansökan snarast då urval kan komma att ske löpande.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Örnsköldsvik
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/71
Kontakt
  • Anette Andersson-Löf, HR Business Partner, 0660-80478
Publicerat 2019-08-27
Sista ansökningsdag 2019-10-06

Tillbaka till lediga jobb