BAE Systems Bofors AB

BAE Systems är en världsledande internationell högteknologisk koncern som utvecklar framtidens försvarssystem. Koncernen har fler än 84500 anställda och representeras i Sverige av affärsenheterna Weapon Systems och Vehicles med verksamhet i Karlskoga, Örnsköldsvik, Stockholm och Linköping.

Bakgrund:

BAE Systems Bofors AB är ett högteknologiskt företag som utvecklar och integrerar vapensystem. Företaget har ca 420 anställda, samtliga är placerade i Karlskoga. BAE Systems Bofors har ett omfattande samarbete med underleverantörer i närområdet.

De huvudsakliga produkterna som tillverkas av BAE Systems Bofors AB är artilleripjäser, marina pjäser, intelligent ammunition och fjärrstyrda vapensystem. Företaget tillhandahåller även teknologier och anpassat underhållsstöd. Företaget är en nationell resurs med unik spetskompetens vad gäller pjässystem inklusive avancerad ammunition.

Till avdelningen för Juridik och Kontrakt söker vi nu en Contract Manager. Avdelningens ansvarsområden innefattar bland annat framtagande av offerter, kontraktsförhandlingar och hantering av kontrakt. Som Contract Manager kommer du att stötta den övriga verksamheten kommersiellt och hantera offerter/kontrakt vid försäljning/marknadsföring och projektgenomförande. Rapportering avseende de kommersiella delarna till i huvudsak företagets ledning och i viss mån även till företagets ägare kan komma att ingå i tjänsten.

Ansvar och arbetsuppgifter:

  • Upprätta och bereda offerter.
  • Aktivt delta i kundmöten och kontraktsförhandlingar.
  • Granska kontraktsvillkor, förbereda förhandlingar och ansvara för de kommersiella delarna under kontraktsförhandlingar genomförs i enlighet med Life Cycle Management (LCM) och företagets affärsprocesser.
  • Skapa och underhålla kundorder och faktureringsplaner i företagets affärssystem.
  • Säkerställa efterlevnaden av ingångna kontrakt.
  • Agera kontaktyta gentemot kunder/samarbetspartner.
  • Rapportering avseende de kommersiella delarna till företagets ledning och i viss mån även till företagets ägare kan komma att ingå.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har högskoleutbildning eller motsvarande yrkeserfarenhet inom främst juridik och/eller marknadsföring. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbete i affärssystemet SAP och kunskap om exportkontrollagstiftningen. Har du tidigare erfarenhet från arbete med offerter, kommersiella avtalsvillkor och/eller av kundkontakter är detta meriterande. Goda kunskaper i MS Office samt svenska såväl som i vårt koncernspråk engelska, i tal och skrift är en förutsättning.

Som person är du självständig, ansvarskännande, strukturerad och kommunikativ. Arbetet kräver också att du har en god samarbetsförmåga och gillar att arbeta i projekt.

I tjänsten ingår en del resor.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper i denna rekrytering.

Vad erbjuder vi dig?

Hos oss får du chansen att arbeta i ett globalt företag inom försvarsindustrin där vi hela tiden utmanar oss själva med ett mål i sikte – att vara bäst i världen. Som anställd hos oss på BAE Systems Bofors i Karlskoga får du stöd att möta dina utmaningar på bästa sätt. Vi är en del av en stor koncern vilket skapar globala möjligheter som resor och internationella erfarenheter. Vi vill att du ska trivas både på och utanför jobbet. Därför satsar vi på områden som bidrar till att du kan hitta en god balans i livet.

Företaget har också program för personlig utveckling och kan erbjuda goda möjligheter till utbildning och vidareutveckling för dig som har ambitioner att växa både på ett personligt och ett kompetensmässigt plan.

Information och ansökan

BAE Systems Bofors eftersträvar en jämnare könsfördelning och ser därför gärna kvinnliga sökande. Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess som kräver svenskt medborgarskap och säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Vi undanber oss vänligt men bestämt kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i dessa rekryteringar.

Tillsättning av den utannonserade tjänsten kommer att ske snarast.

Varmt välkommen med din ansökan!

Upplysningar lämnas av:

Maria Karlsson Chef Juridik & Kontrakt 0586-733 064
Oskar Bernling, HR, 073-915 70 61

Fackliga företrädare:
Ronald Pirhi, Unionen, 0586-733 606
Lina Björn, Akademikerföreningen, 0586-733 305

Ansökan skickar du i form av CV och personligt brev senast 2020-12-06.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Karlskoga
Län Örebro län
Land Sverige
Referensnummer 2020/77
Publicerat 2020-11-17
Sista ansökningsdag 2020-12-06

Tillbaka till lediga jobb